søndag 4. desember 2016

Bruchetta

Hei,

Denne er opprinnelig publisert på min andre blogg Little Miss Teacup, men jeg tenkte at jeg ville legge over alle matrelaterte innlegg over til denn bloggen :)

Vi har hatt noen deilige og varme solrike dager så da har hverken gubben eller jeg noe matlyst og det som gjelder da er kjappe, enkle og gode retter. For et par uker siden fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på å lage Bruchetta. Det var skikkelig godt og jeg fikk tommelen opp av gubben, som hadde kun en ting å si: "litt for mye hvitløk kanskje, kjære?" Jeg må si meg enig til det og vet det til neste gang at det holder med ett fedd for jeg brukte to stk..


 Bruchetta
Jeg beregner 2-3 skiver pr. porsjon:

2-3 Tomater
Noen gule tomater
1/2 Paprika
1 Hvitløk, finhakket
1/4 kopp Olje
Salt & Pepper
2 SS Parmesan
Brød
 
  •  I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunktet i 6 skiver
  • Kutt tomat og paprika, finhakk hvitløk, basilikum og ha dette i en bolle sammen med olje.
  • Bland dette godt og settes i kjøleskapet i en times tid.
  • Rett før skal du skjære opp brødet ta ut tomatblandingen fra kjøleskapet slik at det kan tilnærme seg romtemp igjen og ha i parmesanen,salt, pepper (etter smak) og bland dette sammen.
  • Skjær opp brød mens stekepannen varmes og smøret smeltes. 
  • For enkelthet skyld så går det utrolig fint å riste brødene i brødrister, men siden jeg ikke har det så blir det "the ol' fashion way". Jeg penslet olje på skivene før steking. 
  • Anbefales at det ikke brukes alfor for sterk varme på plata siden brødet har det med å bli fort svidd (å ha tilstrekkelig med margarin ettersom skivene suger til seg smøret).
  • Fordel blandingen jevnt over alle skivene og server straks :)



Bon appétit :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar